Wij willen ook kampioenen zijn

 

 

De stichting heeft als doel de talenten
te bevorderen van kinderen in Ethiopie

Voor een centrum waar talenten worden
ontwikkeld

Help kansarme kinderen in Ethiopië.

De Sunflowers Foundation steunt kinderen in Ethiopië met projecten voor sport, muziek en de ontwikkeling van voldoende kennis over gezondheid. Op dit moment begeleidt de Foundation 150 kinderen van 12 tot 18 jaar. Door middel van sport en muziek ontwikkelen de kinderen spelenderwijs discipline, motivatie en geduld.

-- Laatste nieuws . --

Maart 2018

 

Beste donateurs,

Enige tijd geleden vroegen we uw aandacht voor een heel speciaal project van onze stichting Sunflowers Foundation. Het betrof de ernstig zieke Tole, een 12 jarig meisje uit Dedu, Ethiopie. Dankzij uw donaties kon haar behandeling worden gefinancierd!

Tole werd eind februari in India geopereerd en is inmiddels weer in Ethiopië. Haar operatie is wonderwel geslaagd!! We zijn heel blij!!

Namens dokter Shiferaw, de Sunflowers Foundation en natuurlijk Tole en haar familie u allen heel hartelijk dank voor uw steun in dit bijzondere project, dat mede door u mogelijk werd gemaakt!!

 

Hoe U kunt helpen

U kunt ons helpen door te doneren! De SF heeft de ANBI-status. Dit betekent dat uw donatie aftrekbaar is voor de belasting.

Bijdrage aan de Sunflowersfoundation

Er zijn allerlei mogelijkheden waarop U een bijdrage kunt leveren. En dit geldt ook voor uw organisatie, bedrijf of instituut. U kunt eenmalig of regelmatig doneren. .
U kunt ook doneren vanuit iemands naam, bijvoorbeeld voor de kerst, een bruiloft, een verjaardag.
Of plan een evenement voor de SF, een diner, concert, enz., om geld in te zamelen voor de Sunflowers Foundation.

Sponsor een kind

De Sunflowers Foundation biedt u de mogelijkheid om een kansarm kind te sponsoren! Dit houdt in dat u middels een eenmalig bedrag een jaar een kind sponsort. Het maakt uw donatie persoonlijker en indien U wenst wordt U persoonlijk op de hoogte gehouden van de voortgang van “uw” kind. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om met het kind in contact te komen. Denk hierbij aan post en e-mail of eventueel een bezoekje aan het kind in Dedu. Lees verder>>

Vrijwilliger

We zijn altijd op zoek naar mensen met bepaalde professionele ervaring: In Ethiopië kan diegene met ervaring in bijvoorbeeld onderwijs, maatschappelijk werk, geneeskunde, sport, activiteitenbegeleiding ons bijzonder behulpzaam zijn. Internationaal gezien zou diegene met professionele ervaring in bijvoorbeeld fondsenwerving, een voorstel schrijven en ervaring op het gebied van non-profit administratie ons behulpzaam kunnen zijn.

Ook zouden vrijwilligers via de site les kunnen geven bij ons trainingscentrum. Neem contact met ons op: dedu@sunflowersfoundation.nl

Bijdrage In natura

Wij hebben onder andere de volgende materialen nodig: Sport- en muziekinstrumenten, vistuig, voetbalschoenen, sportschoenen, gitaren, fluiten en drums. Houd er rekening mee dat het vervoerd moet worden en dat er importbelasting betaald moet worden als het wordt opgestuurd. Denkt eraan dat het moet worden vervoerd en er import-belastingen moet worden betaald als je iets opstuurt. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Waar?

Dadu is een klein dorp en heeft ongeveer 7000-8000 bewoners. Het is gesitueerd 250 km ten westen van Addis Ababa, in de regio van Guduru. Er is een goede verbinding en de weg is nu bebouwd. Buiten het dorp is er nu een speelveld dat gedoneerd is door de gemeenschap.

Toekomst en doelen van de Sunflowers Foundation

Sunflowers Fonds

Het schenkingsfonds: Het culturele centrum in Dedu in Guduru moet zelfvoorzienend zijn in de toekomst als een platform voor gevarieerde programma's.

Zelfredzaamheid in de zorg

SF zoekt medische experts als strategisch partner om SF te helpen bij het geven van support waaronder assistentie in zelfredzaamheid. In eerste lijn gezondheidszorg op het gebied van ademhalings- en darmgezondheid. In Dedu is er een gezondheidscentrum, dat ongeveer 50000 mensen aankan maar waar er geen arts is. Het centrum wordt gerund door de verpleegkundigen en ondersteunend personeel. Het is slecht uitgerust en ze hebben nog geen elementaire diagnostische faciliteiten zoals een x-ray machine, echografie-machine en een ECG-machine.

On-Site Resource Generation

On-Site Resource Generation: SF onderneemt momenteel resource generation activiteiten, zoals de opleiding van leraren, coaches om de kinderen te kunnen trainen.

Hoe je kan helpen

Een kind sponsoren
Bijdragen aan het SF Fonds
Als vrijwilliger
Hulp in natura
Bedrijfssponsor

 

 

Over ons

Bericht van de oprichters
Herkomst van SF
Missie vanSF
Toekomst en doelen van SF
Onze aanpak
Ons bestuur en vrijwilligers

Verhalen

Ontmoet onze trainees
Een dag van een trainee
Verhalen van vrijwilligers
Verhalen van sponsors
Sunflower Foundation bestuur
Fotos

Contact

St. The Sunflowers Sports & Cultural Foundation, Ethiopia
Veldhoflanden 88
7542 LX Enschede

T: 0031-053 4764994
F: 00314774973
E: dedu@sunflowersfoundation.nl

Bezoek onze Social Media sites op Facebook, Google Plus en onze blog.