Reisverslag Dedu-Ethiopie april 2017

It was a delicious event.

 

 

 

 

 

 

Reisverslag Dadu-Ethiopie april 2017

Eind april hebben wij, bestuursleden van de Sunflowersfoundation (SF), waaronder initiatiefnemer Tenna Shiferaw en secretaris Lida Vrij, in Addis Abeba, hoofdstad van Ethiopië, een geweldige partij schoenen en sportkleding kunnen aanschaffen van de opbrengst van de benefietavond!

We zijn vervolgens afgereisd naar Dadu, hemelsbreed zo’n 150 km maar gezien de conditie van de weg wel 6 uur rijden.

In Dadu werden we hartelijk verwelkomd door de ca 80 kinderen die door de SF begeleid worden in hun ambities zich te bekwamen in de atletiek en voetbal. Ze waren ongelofelijk blij met de schoenen en de kleding, waaronder ook nog een prachtige partij sportkleding uit Enschede (met dank aan mw Riet Schumacher)!

Een geweldig sportevenement was al voorbereid door het plaatselijke bestuur en de trainers. Twee dagen hebben we volop kunnen genieten van de inzet van de sporters, waarbij geweldige tijden werden neergezet (oa op de weg die Dadu doorkruist) en we getuige konden zijn van een spannende voetbalwedstrijd tegen een voetbalclub uit een naburig dorp, op het terrein van de plaatselijke lagere school. Dit alles onder enthousiaste aanmoediging van een schare kinderen en andere belangstellenden uit Dadu.

De sporters konden nadien genieten van een door Tenna verzorgde voedzame maaltijd. Ze hebben gesmuld van het vlees van een speciaal voor dit evenement geslachte koe.

Alles bij elkaar was het een geweldige ervaring om bij deze competitie en festiviteiten aanwezig te mogen zijn!

Namens de kinderen uit Dadu: heel veel dank aan u als sponser!!

Lida Vrij